Volwassenen

Verwijzing
Een verwijzing van een huisarts, medische specialist of regiebehandelaar SGGZ is nodig voor behandeling in de basis GGZ. Deze kan u voor korte, middellange, intensieve of chronische behandelingen bij Ypse aanmelden. Let daarbij op dat u niet voor dezelfde klachten op twee plaatsen tegelijk in behandeling kunt zijn.

Deze Routekaart laat zien welke stappen u van ons kunt verwachten vanaf het moment dat wij de verwijzing voor uw behandeling bij Ypse ontvangen hebben.  

1. Nadat we de verwijzing hebben ontvangen krijg je van ons een e-mail. In deze mail staan de inloggegevens voor een beveiligde omgeving. We vragen je om daar een vragenlijst in te vullen. Je behandelaar bekijkt de resultaten van de vragenlijst.

2. Je hebt een eerste gesprek (de intake) met je behandelaar waarin je de volgende onderwerpen bespreekt: 

  • Wat zijn je klachten?
  • De vragenlijst die je hebt ingevuld. 
  • Hoe ziet je persoonlijke situatie eruit? 
  • Hoe ga je nu om met je klachten? 
  • Wat is je verwachting van de behandeling?
  • Hoe kan de behandelaar je helpen?

     

3. Samen met de behandelaar beslis je waar je aan wil werken. Dit leggen jullie vast in een behandelplan

  • Aan welke doelen wil je werken? 
  • Hoeveel tijd is hiervoor nodig? [max. 12 afspraken]
  • Welke vorm past het beste hierbij: een individuele behandeling of een groepsbehandeling. Ook kan een cursus of internetbehandeling onderdeel zijn.

     

4. Als jij en je behandelaar achter dit plan staan en jullie willen hier samen mee aan de slag dan start je met de behandeling. 

5. Regelmatig sta je samen met de behandelaar stil bij het behandelplan. Kloppen de doelen nog en past de gekozen behandeling? Zo niet dan kun je samen met de behandelaar het plan bijstellen. 

6. Einde behandeling? Bij afronding van het behandeltraject vindt de behandelplanevaluatie plaats. Hierbij wordt besproken of de hersteldoelen zijn bereikt en in welke mate verdere ondersteuning/hulp is gewenst. Bij de wens/advies voor verdere hulp na Ypse zal actief worden meegedacht welke opschaling van zorg nodig is om de hersteldoelen te bereiken en welke organisatie deze zorg het best kan bieden. 

Chronische problematiek
Ook mensen met een langdurige psychische kwetsbaarheid kunnen bij Ypse terecht voor terugvalpreventie en vinger aan de pols contacten. Voor mantelzorgers en familieleden hebben wij diverse mogelijkheden om ondersteuning en informatie te geven over de problematiek van hun naasten.

Cliënten die behandeld zijn in de gespecialiseerde GGZ, bijvoorbeeld bij Reinier van Arkel, kunnen als zij voldoende stabiel zijn maar wel restklachten hebben, bij Ypse ondersteuning krijgen. Ondersteuning van Ypse is gericht op zoveel mogelijk eigen regie en het verwezenlijken van door de cliënt gestelde doelen om een bevredigend en zinvol leven te kunnen leiden ondanks de klachten.

De overstap naar Ypse kan verfrissend zijn omdat de aandacht verlegd wordt, van de ziekte naar wat u kunt, waar uw kwaliteiten en interesses liggen en waar u kracht uit put.

Deze benadering wordt aangeduid als herstelondersteunende zorg. Contact met ervaringsdeskundigen kan goed aansluiten bij wat Ypse biedt.

Heeft u nog vragen, stel ze gerust aan ons. Kijk ook eens bij de veelgestelde vragen of uw vraag er misschien bij staat.

 

  1.  
Cognitieve gedragstherapie
 
EMDR

Voor mensen met traumagerelateerde klachten

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) 

Medicatie- en diagnostiekconsulten

Meer over Ypse

Ypse Quotes

Quotes


Deelnemer preventie STARR cursus:
“Ik heb gebruik mogen maken van het aanbod van Ypse voor een online STARR training. Deze training heeft mij veel verder geholpen met de negatieve gedachtes die op dat moment door mijn hoofd speelde. Ik ga het leven een stuk positiever tegemoet.”

Deelnemer KOPP/KOV Volwassenen cursus:
“Beide medewerksters van Ypse waren erg professioneel, kwamen afspraken na en zijn oprecht betrokken bij hun cliënten. Ik heb gebruik gemaakt van de KOPP/KOV groep voor volwassenen omdat ik kind ben van verslaafden. Erg informatief, interessant en helpend.”

ypse-folders-en-telefoon_default

Contact Ypse

Hoofdlocatie:
Gezondheidscentrum West
Kooikersweg 203 E
5223 KE ‘s-Hertogenbosch

Locatie Bethaniestraat:
Bethaniestraat 2
5211 LJ ‘s-Hertogenbosch

Locatie San Salvatorkerk:
Gezondheidscentrum Orthen
Schaarhuisstraat 14
5231 PV ‘s-Hertogenbosch

Locatie Zaltbommel (vanaf jan 2024Hogeweg 131, 5301 LL Zaltbommel

Locatie Cuijk:
Spinding 13, 5431 SN Cuijk

Locatie Oss:
Gezondheidslaan 65, 5342 JW Oss

Locatie Uden:
Loopkantstraat 25, 5405 AC Uden

Ypse heeft vanaf nu ook avondpoli op maandag, dinsdag en woensdag. Let op! Wij zijn dan niet telefonisch bereikbaar.

Telefoon  073 – 22 000 44
E-mail      info@ypse.nl

Ypse is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren. Met uitzondering van feestdagen.

Buiten kantooruren kunt u, in het geval van crisis, contact opnemen met uw huisarts of de huisartsenpost.

Voor niet dringende zaken kunt u de voicemail inspreken of een e-mail sturen.

Afbeelding1

 

Om je eigen regie te kunnen behouden wanneer dat in het moment niet lukt

Crisiskaart

Een crisis is voor iedereen anders.

Wel kun je tijdens een crisis flink in de war zijn en daardoor moeite hebben met het onder woorden brengen van jouw wensen en gevoelens. Een Crisiskaart geeft je tijdens een crisis jouw eigen regie terug omdat je hierop hebt vastgelegd hoe met jou om te gaan op dat moment.

Hulpkaart

Even de weg kwijt zijn, letterlijk of figuurlijk. Door dementie, een verslaving, een verstandelijke beperking, epilepsie of een psychische kwetsbaarheid. Om jou snel de hulp of zorg te kunnen bieden die jij op dat moment nodig hebt, is er de Hulpkaart. Hiermee heb je alle benodigde gegevens voor omstanders gemakkelijk bij de hand.

Door & Voor is licentiehouder voor de Crisis- en Hulpkaart Crisiskaart

En is kosteloos aan te vragen.

Praktische info

Stichting Door & Voor

Tel. 073-3030052

info@doorenvoor.nl