Neem de touwtjes weer in handen

De impulscontrolegroep is een groep voor mensen die door hun impulsieve gedrag regelmatig zichzelf en/of anderen schaden. Cliënten willen meer controle krijgen over hun impulsieve gedrag. De hulpvraag komt soms ook vanuit de omgeving, een cliënt wordt dan gestimuleerd iets aan zijn impulsief gedrag te doen. Bij impulsief gedrag kan men denken aan verbaal en/of fysiek geweld, overmatig veel geld uitgeven en impulsstoornissen met betrekking tot drinken of eten. Er wordt gewerkt met gestructureerde opdrachten vanuit een cognitief gedragstherapeutisch denkkader. Vooraf de groep vindt een intake plaats door de trainer waarbij behandeldoelen en probleemgedrag in kaart wordt gebracht. Vervolgens wordt gestart met een programma van 6 bijeenkomsten. Er wordt gewerkt aan de hand van een cursusboek. Er wordt voorlichting gegeven en gebruik gemaakt van groepsdiscussie, huiswerkopdrachten en stappenplannen.

Neem contact op voor meer informatie

  1. Naam*
  2. E-mailadres*
  3. Reactie*
  4. *
*Verplichte velden
Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Ypse

Heeft u tips of een klacht?

Om onze zorg te optimaliseren, horen we graag van u wat we nog kunnen verbeteren. Heeft u tips? Vul dan anoniem ons formulier in zodat wij u en anderen in de toekomst nog beter kunnen helpen.

Contact Ypse

Ypse
Kooikersweg 203E
5223 KE 's-Hertogenbosch

Telefoon: 073 - 22 000 44 (ma t/m vr 08.30u - 17.00u m.u.v. feestdagen)
Fax: 073 - 22 000 45
E-mail: info@Ypse.nl

Buiten kantooruren kunt u, in het geval van crisis, contact opnemen met uw huisarts of de huisartsenpost. Voor niet dringende zaken kunt u de voicemail inspreken of een e-mail sturen naar info@Ypse.nl.

Ypse
Kooikersweg 203E
5223 KE 's-Hertogenbosch
  • Ypse is onderdeel van Reinier van Arkel