Op eigen kracht

Er komt een moment dat je het weer zelf gaat doen. Zonder hulpverlening om op terug te vallen. Voor veel mensen is dit een grote stap. Hij lijkt klein, maar in de praktijk kun je allerlei dingen tegen komen waar je niet meteen bij stil staat. Nog een beetje steun is best fijn

Wie is er nu om je te ondersteunen als het niet lekker gaat? Wat zijn je triggers en hoe ga je daarmee om? Hoe voorkom je dat het mis gaat? Hoe houd je zelf de teugels in handen? Hoe kun je onafhankelijk zijn en blijven? Door de opzet van deze groep is er tegelijkertijd lotgenotencontact. We helpen elkaar, vergelijken en steunen elkaar en wisselen tips uit.

Ypse wil de overgang van “met hulp” naar “zonder hulp” makkelijker maken. Daarom worden er bijeenkomsten georganiseerd voor mensen die hun traject afgerond of bijna afgerond hebben. De groep is bedoeld voor mensen met een chronische psychiatrische aandoening, die blijft en waarmee je moet leren leven. Het is een open groep dus je kunt aansluiten wanneer je wilt. In vier bijeenkomsten praten we over wat nodig en handig is als je zonder Ypse verder gaat. Mogelijk volgt er daarna een verlenging. Het aantal deelnemers is maximaal zes, maar het kunnen er zomaar minder zijn.

Onze ervaringsdeskundige begeleidt deze groep, geen hulpverlener dus maar iemand die zelf de overgang van met hulp naar zonder ook heeft moeten maken en die weet wat er dan op je af kan komen.

Aanmelden kan via je behandelaar. De groep komt elke 14 dagen op de dinsdagmiddag bij elkaar, de bijeenkomsten duren een uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Neem contact op voor meer informatie

  1. Naam*
  2. E-mailadres*
  3. Reactie*
  4. *
*Verplichte velden
Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Ypse

Heeft u tips of een klacht?

Om onze zorg te optimaliseren, horen we graag van u wat we nog kunnen verbeteren. Heeft u tips? Vul dan anoniem ons formulier in zodat wij u en anderen in de toekomst nog beter kunnen helpen.

Contact Ypse

Ypse
Kooikersweg 203E
5223 KE 's-Hertogenbosch

Telefoon: 073 - 22 000 44 (ma t/m vr 08.30u - 17.00u m.u.v. feestdagen)
Fax: 073 - 22 000 45
E-mail: info@Ypse.nl

Buiten kantooruren kunt u, in het geval van crisis, contact opnemen met uw huisarts of de huisartsenpost. Voor niet dringende zaken kunt u de voicemail inspreken of een e-mail sturen naar info@Ypse.nl.

Ypse
Kooikersweg 203E
5223 KE 's-Hertogenbosch
  • Ypse is onderdeel van Reinier van Arkel