AD(H)D psycho-educatie online

AD(H)D psycho-educatie is een online module. Het doel van de module is om de jongere (vanaf 14 jaar) te helpen beter om te gaan met de diagnose ADHD en alles wat daarbij komt kijken.

De module bestaat uit korte sessies die gericht zijn op het geven van concrete tips en handvatten. De jongeren leren hun diagnose beter te begrijpen en hoe ze hun diagnose kunnen accepteren. Daarnaast krijgen ze tips om beter te leren organiseren en plannen, beter om te gaan met aandacht en werpen alvast een blik op de toekomst. In elke sessie krijgt de jongere informatie, leest de oefeningen van voorbeeldcliënten en gaat aan de slag met een of meerdere oefening(en).

Oudercursus AD(H)D

Ook voor ouders van kinderen met AD(H)D bieden wij onderstueuning. Met deze online behandeling leren ouders de juiste vaardigheden om hun kind met AD(H)D (nog) beter te begrijpen en aan te sluiten op de behoeften van hun kind. In vier sessies krijgen ouders praktische adviezen en wordt aandacht besteed aan enkele basisvaardigheden in de opvoeding van kinderen met AD(H)D.

Bij het leren omgaan met AD(H)D, is het belangrijk dat er thuis, in het gezin, rekening mee wordt gehouden. De oudercursus AD(H)D helpt om beter aan te sluiten bij de behoeften van het kind en leert de ouder de positieve kanten van hun kind met AD(H)D te ontdekken. De ouder leert het kind zo goed mogelijk te ondersteunen en motiveren, waardoor ook de ouder zelf minder problemen ervaart bij het opvoeden.

Aanmelden

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname en ouders kunnen hun kinderen eventueel zelf aanmelden. Aanmelden kan middels het invullen van het aanmeldformulier en dit mailen naar het Regionaal Trainingscentrum Den Bosch: info@regionaaltrainingscentrum.nl

Klik hier voor de website van Regionaal Trainingscentrum en het aanmeldformulier.

Voor meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Yvonne Hombergen via telefoonnummer 073 - 22 000 44

Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Ypse

Heeft u tips of een klacht?

Om onze zorg te optimaliseren, horen we graag van u wat we nog kunnen verbeteren. Heeft u tips? Vul dan anoniem ons formulier in zodat wij u en anderen in de toekomst nog beter kunnen helpen.

Contact Ypse

Ypse
Kooikersweg 203E
5223 KE 's-Hertogenbosch

Telefoon: 073 - 22 000 44 (ma t/m vr 08.30u - 17.00u m.u.v. feestdagen)
Fax: 073 - 22 000 45
E-mail: info@Ypse.nl

Buiten kantooruren kunt u, in het geval van crisis, contact opnemen met uw huisarts of de huisartsenpost. Voor niet dringende zaken kunt u de voicemail inspreken of een e-mail sturen naar info@Ypse.nl.

Crisiskaart

Een crisiskaart is een klein persoonlijk document ter grote van een bankpas. Op de kaart staat kort beschreven hoe men een crisis bij u kan herkennen en wie er gewaarschuwd moet worden. Ook kan er aangeven worden welke medicijnen u goed helpen bij een crisis, wie bijvoorbeeld uw huisdier verzorgt als u daar zelf niet toe in staat bent, wie er zorgt voor betaling van uw vaste lasten tijdens een opname, enz. U bepaalt zelf hoeveel informatie er op de kaart komt te staan.

Ypse
Kooikersweg 203E
5223 KE 's-Hertogenbosch
  • Ypse is onderdeel van Reinier van Arkel