20 november: groep voor familieleden en betrokkenen van mensen met psychische problemen

Vanaf 20 november start Ypse weer met de groep voor familieleden en betrokkenen van mensen die lijden aan een psychische aandoening.

Als iemand in uw naaste omgeving lijdt aan een psychische aandoening kan dat ook op uw leven invloed hebben. Sommige mensen worden overbezorgd, anderen houden meer afstand. Hoe u ook reageert, u kunt te maken krijgen met spanningen, conflicten, onbegrip en allerlei andere moeilijke situaties. Hoe blijft u in balans?

In een klein groepsverband gaat u aan de slag. U leert te voorkomen dat u als familielid of betrokkene overbelast raakt door de zorg voor uw familielid of vriend met een psychische aandoening.

Onderwerpen:

  • Welke ziektebeelden zijn er en wat betekenen ze in het dagelijkse leven voor mij en mijn naaste?- Handvaten krijgen om op de been te blijven ofwel empowerment: hoe word ik sterker en hoe kom ik voor mezelf op (grenzen aangeven)?
  • Denkpatronen: welke gedachten zijn helpend en welke niet?
  • En natuurlijk het delen van uw ervaring met anderen (kracht van de groep)
  • Ook aandacht hebben voor uw persoonlijke behoefte (wat wil ik) en het leren te ontspannen en omgaan met stress is een belangrijk onderwerp binnen het geheel

Voor wie?
Voor iedereen die een naaste heeft met psychische problemen en die behoefte heeft aan informatie over hoe hier het beste mee om te gaan en het vol te houden zonder de ander los te laten.

Bijeenkomsten: 20 en 27 november, 4, 11 en 18 december 2017, 8 januari 2018, 19 februari 2018
Kosten: deelname is gratis, voor de reader wordt een klein bedrag berekend.
Aanmelden: aanmelden kan via www.regionaaltrainingscentrum.nl. Na aanmelding wordt u uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en wordt gekeken of de training aansluit bij uw situatie en uw verwachtingen.

Voor meer informatie: telefoonnummer: 0800-6441414 (maandag t/m donderdag van 09.00 - 13.00) e-mailadres: info@regionaaltrainingscentrum.nl

Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op
Blijf op de hoogte

Ontvang een mailtje als we een nieuwsbericht op onze site plaatsen!

*Verplichte velden

Meer over Ypse

Heeft u tips of een klacht?

Om onze zorg te optimaliseren, horen we graag van u wat we nog kunnen verbeteren. Heeft u tips? Vul dan anoniem ons formulier in zodat wij u en anderen in de toekomst nog beter kunnen helpen.

Contact Ypse

Ypse
Kooikersweg 203E
5223 KE ’s-Hertogenbosch

Telefoon 073 22 000 44
Fax 073 22 000 45
E-mail info@Ypse.nl

Wachttijden

Na ontvangst van uw verwijzing, plannen wij binnen 4 weken uw intakegesprek. Na de intake is er geen wachttijd voor de start van de behandeling.

De wachttijd is niet afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met Ypse of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling.

update: 02-02-2018

Ypse
Postbus 173
5201AD 's-Hertogenbosch
  • Ypse is onderdeel van Reinier van Arkel