Wat moet ik doen als mijn kinderen ruzie maken?

Zijn tijd op de tablet is om, maar Tom wil er niet vanaf. Zijn zusje Anne zegt dat zij nu aan de beurt is en Tom negeert haar waardoor Anne boos wordt. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is het heel normaal om veel ruzie te maken met hun broertje of zusje. In de broer-zus relatie wordt er veel uitgeprobeerd en durven kinderen vaak alles te zeggen. Hierdoor kan het er behoorlijk hard aan toe gaan. Maar hoe kunt u hier nu het best mee omgaan?

Deze vraag kregen Anoek Wijnen en Stefan Pruijn regelmatig te horen tijdens de vaardigheidstrainingen die zij voor Ypse geven. Om deze reden hebben zij voor alle ouders de folder Ruzie Maken ontwikkeld. Gebaseerd op onderzoek en ervaring worden de voor- en nadelen van ruzies tussen broers en zussen beschreven. Ook kunt u lezen wanneer en hoe u tussenbeide kunt komen.

De folder is hier direct te downloaden en ligt klaar bij het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) in 's-Hertogenbosch.

Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op
Blijf op de hoogte

Ontvang een mailtje als we een nieuwsbericht op onze site plaatsen!

*Verplichte velden

Meer over Ypse

Heeft u tips of een klacht?

Om onze zorg te optimaliseren, horen we graag van u wat we nog kunnen verbeteren. Heeft u tips? Vul dan anoniem ons formulier in zodat wij u en anderen in de toekomst nog beter kunnen helpen.

Contact Ypse

Ypse
Kooikersweg 203E
5223 KE 's-Hertogenbosch

Telefoon: 073 - 22 000 44 (ma t/m vr 08.30u - 17.00u m.u.v. feestdagen)
Fax: 073 - 22 000 45
E-mail: info@Ypse.nl

Buiten kantooruren kunt u, in het geval van crisis, contact opnemen met uw huisarts of de huisartsenpost. Voor niet dringende zaken kunt u de voicemail inspreken of een e-mail sturen naar info@Ypse.nl.

Wachttijden

Na ontvangst van uw verwijzing, plannen wij uw intakegesprek. Na de intake is er geen wachttijd voor de start van de behandeling.

Locatie 's-Hertogenbosch: 9 wkn
Locatie Zaltbommel - chronisch: 3 wkn
Locatie Uden - AD(H)D: 10 wkn

De wachttijd is niet afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met Ypse of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling.

update: 01-11-2018

Ypse
Kooikersweg 203E
5223 KE 's-Hertogenbosch
  • Ypse is onderdeel van Reinier van Arkel