Ypse is gestart in april 2013

Vanaf april 2013 kunnen mensen met lichte en matige psychische klachten terecht bij Ypse. Medewerkers van Ypse werken samen met huisartsen dicht bij de inwoners van ’s-Hertogenbosch en omgeving. Mensen met psychische klachten melden zich meestal eerst bij de huisarts. Als zij dan niet doorverwezen hoeven te worden, maar behandeling dichtbij huis krijgen is het voor veel mensen gemakkelijker er iets aan te doen.

Ypse is opgericht door de Reinier van Arkel groep om de eerstelijnszorg van o.a. een huisarts, te versterken en mensen met psychische klachten de juiste zorg te bieden. De medewerkers van Ypse zijn erop gericht problemen vroegtijdig te signaleren en om medicaliseren en onnodige complexe behandeling in de tweedelijns GGZ te voorkomen. De huisarts behoudt de regie en de behandeling gebeurt veelal vanuit de huisartsenpraktijk. Daarnaast heeft Ypse een aanbod voor  professionals in de zorg, familieleden en mantelzorgers. Mensen met chronische psychiatrische ziekte kunnen bij Ypse terecht voor terugvalpreventie.

Zorg op maat

De medewerkers van Ypse geven ondersteuning aan mensen met lichte en matige psychische klachten van alle leeftijden. Ze geven zorg op maat, door het voeren van gesprekken, het bieden van kortdurende intensieve hulp of het geven van trainingen en cursussen.

Ypse bestaat uit een ervaren multidisciplinair team van o.a. sociaal psychiatrisch verpleegkundige, (eerstelijns)psycholoog of psychiater. Door gebruik te maken van deze jarenlange opgedane kennis en kunde is Ypse in staat op vele hulp- en consultatievragen een antwoord te geven.

Kennis en kunde delen

Ypse biedt ook deskundigheidsbevordering, scholing en consultatie aan mensen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg, welzijnsorganisaties of maatschappelijke ondersteuning.

Door gebruik te maken van de kennis en ervaring van de psychiatrie biedt Ypse scholing aan op het gebied van signalering en behandeling van lichte psychische klachten.

Wanneer een professional twijfels of vragen heeft over de benaderingswijze, diagnose of klachten kan hij een beroep doen op diverse disciplines binnen Ypse door middel van consultatie.

Cursussen en trainingen

Ypse geeft ook cursussen en trainingen, bijvoorbeeld op het gebied van mindfulness, stressmanagement en somberheid. Trainingen dragen eraan bij dat mensen leren om zelf met hun problemen om te gaan, zodat zij er in hun dagelijks leven geen of minder last van hebben.
Er zijn ook cursussen voor kinderen, mantelzorgers en familieleden. Meer informatie hier over kunt u vinden op onze pagina over het cursusaanbod.

Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op
Blijf op de hoogte

Ontvang een mailtje als we een nieuwsbericht op onze site plaatsen!

*Verplichte velden

Meer over Ypse

Heeft u tips of een klacht?

Om onze zorg te optimaliseren, horen we graag van u wat we nog kunnen verbeteren. Heeft u tips? Vul dan anoniem ons formulier in zodat wij u en anderen in de toekomst nog beter kunnen helpen.

Contact Ypse

Ypse
Kooikersweg 203E
5223 KE 's-Hertogenbosch

Telefoon: 073 - 22 000 44 (ma t/m vr 08.30u - 17.00u m.u.v. feestdagen)
Fax: 073 - 22 000 45
E-mail: info@Ypse.nl

Buiten kantooruren kunt u, in het geval van crisis, contact opnemen met uw huisarts of de huisartsenpost. Voor niet dringende zaken kunt u de voicemail inspreken of een e-mail sturen naar info@Ypse.nl.

Wachttijden

Per 1 mei hanteert Ypse een aanmeldlijst. Wij plannen maximaal 3 maanden vooruit. Is er geen plek binnen die 3 maanden dan plaatsen wij u op onze aanmeldlijst en krijgt u bericht zodra er plek is. Na de intake is er geen wachttijd voor de start van de behandeling.

Locatie Den Bosch - regulier: 6 wkn
Locatie Den Bosch - chronisch: 6 wkn
Locatie Zaltbommel: 5 wkn
Locatie Uden - AD(H)D: 11 wkn

De wachttijd is niet afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met Ypse of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling.

update: 11-07-2019

Ypse
Kooikersweg 203E
5223 KE 's-Hertogenbosch
  • Ypse is onderdeel van Reinier van Arkel