Marie Voorbij

Ervaringsdeskundige

Bereikbaarheid

info@Ypse.nl

Werkzaamheden

Ik lever als ervaringsdeskundige een bijdrage bij het maken van beleid, gemaakte voorstellen bekijk ik vanuit het perspectief van de cliënt. Ik controleer publicaties op leesbaarheid en volledigheid. De groep “Op eigen kracht” is door mijzelf ontwikkeld en opgezet. Een keer per veertien dagen begeleid ik deze groep. Ik voer gesprekken met cliënten die buiten het normale zorgpad vallen, dat kan over allerlei onderwerpen gaan, het uitgangspunt is daarbij dat het ondersteunend moet zijn op weg naar zelfstandigheid.

Wat zijn je specialismen?

Helaas ben ik een nogal ervaren ervaringsdeskundige. Ik heb op allerlei vlakken te maken gehad met hulpverlening via de GGZ zowel individueel als in groepsverband. Ik heb het vermogen kritisch te blijven kijken en ik maak makkelijk contact. Doordat ik het beestje bij zijn naam durf te noemen hebben cliënten vrij snel het vertrouwen dat ze bij mij hun verhaal kwijt kunnen. Verder ben ik nogal praktisch ingesteld en zoek oplossingen of ondersteuning dicht bij huis.

Waarom werk je bij Ypse?

Ik vind het belangrijk dat er meer is dan “professionele” belangstelling wanneer iemand gebruik moet maken van hulpverlening op psychiatrisch gebied. Van alle hulp die ik gehad heb, is die van “collega’s” het waardevolst gebleken. De afstand is anders, gelijkwaardiger er is herkenning van onze eigen flaters, successen en pijn.<br /> Ik ben bij Ypse in 2013 als vrijwilliger begonnen inmiddels heb ik voor een klein aantal uur een dienstverband.

Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Ypse

Heeft u tips of een klacht?

Om onze zorg te optimaliseren, horen we graag van u wat we nog kunnen verbeteren. Heeft u tips? Vul dan anoniem ons formulier in zodat wij u en anderen in de toekomst nog beter kunnen helpen.

Contact Ypse

Ypse
Kooikersweg 203E
5223 KE 's-Hertogenbosch

Telefoon: 073 - 22 000 44 (ma t/m vr 08.30u - 17.00u m.u.v. feestdagen)
Fax: 073 - 22 000 45
E-mail: info@Ypse.nl

Buiten kantooruren kunt u, in het geval van crisis, contact opnemen met uw huisarts of de huisartsenpost. Voor niet dringende zaken kunt u de voicemail inspreken of een e-mail sturen naar info@Ypse.nl.

Wachttijden

Per 1 mei hanteert Ypse een aanmeldlijst. Wij plannen maximaal 3 maanden vooruit. Is er geen plek binnen die 3 maanden dan plaatsen wij u op onze aanmeldlijst en krijgt u bericht zodra er plek is. Na de intake is er geen wachttijd voor de start van de behandeling.

Locatie Den Bosch - regulier: 6 wkn
Locatie Den Bosch - chronisch: 6 wkn
Locatie Zaltbommel: 5 wkn
Locatie Uden - AD(H)D: 11 wkn

De wachttijd is niet afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met Ypse of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling.

update: 11-07-2019

Ypse
Kooikersweg 203E
5223 KE 's-Hertogenbosch
  • Ypse is onderdeel van Reinier van Arkel