Preventie

Binnen de Basis GGZ biedt Ypse ondersteuning aan kinderen, jongeren en hun ouders op preventieve basis. Dit houdt in dat we diverse (online) trainingen, cursussen, interventies, maar ook individuele gesprekken waar nodig, aanbieden als aansluiting op de hulpvraag van een kind/jongere, ouders, school of anderen uit de omgeving.

Denk bijvoorbeeld aan vragen rondom het meer sociaal weerbaar zijn, minder snel boos worden/ weglopen/pesten, het vergroten van het zelfvertrouwen of creëren van een positiever zelfbeeld, ervaringen en vragen delen en leren hoe om te gaan met je ouder(s) met psychische of verslavingsproblemen, beter in je vel zitten of de vroegtijdige signalering bij gedragsproblemen.

Door de veranderingen die er op dit moment gaande zijn binnen de jeugdzorg, is de financiering van ons aanbod en de aanmeldmogelijkheid verschillend per gemeente waarin je woonachtig bent. Voor het hiernaast weergegeven aanbod is geen verwijzing van de huisarts nodig. Er zal per training/cursus vermeld worden hoe u kunt aanmelden.

Binnen de gemeente Den Bosch (hieronder vallen tevens Engelen, Rosmalen, Empel, Oud-Empel) en omliggende gemeenten, is Ypse in samenwerking met Oosterpoort, Juvans en het CJG bezig met de opzet van een Trainingscentrum. Hierdoor wordt er één centraal punt gecreëerd waar alle vragen op het gebied van trainingen etc. binnen kunnen komen. Kijk voor meer informatie op de website van het regionaal trainingscentrum.

Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Lisa Dillen, orthopedagoog (l.dillen@ypse.nl of 073 - 22 000 44)

Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Zie ook
Deel op

Meer over Ypse

Contact Ypse

Ypse
Kooikersweg 203E
5223 KE 's-Hertogenbosch

Telefoon: 073 - 22 000 44 (ma t/m vr 08.30u - 17.00u m.u.v. feestdagen)
Fax: 073 - 22 000 45
E-mail: info@Ypse.nl

Buiten kantooruren kunt u, in het geval van crisis, contact opnemen met uw huisarts of de huisartsenpost. Voor niet dringende zaken kunt u de voicemail inspreken of een e-mail sturen naar info@Ypse.nl.

Ypse
Kooikersweg 203E
5223 KE 's-Hertogenbosch
  • Ypse is onderdeel van Reinier van Arkel