Alles Kidzzz

Je boosheid de baas


Voor kinderen in de bovenbouw van de basisschool is het leven meestal spannend en leuk. Maar soms hebben kinderen last van anderen, zijn ze snel geïrriteerd of weten ze niet goed hoe ze een ruzie moeten oplossen of voorkomen. Hoe moeten ze reageren op gebeurtenissen en mensen in hun omgeving?

Bij de meeste kids verdwijnen de problemen vanzelf. Maar er zijn ook kinderen bij wie dat niet zo vanzelfsprekend is. Zij zijn druk en opstandig, hebben veel conflicten en verzetten zich tegen ouders of leerkrachten. Het gevolg is dat ze boos zijn op alles en iedereen.

Het bijbehorend gedrag zal herkenbaar zijn: stoer doen, zich verongelijkt voelen, ruzie maken, brutaal zijn, rondhangen, afspraken niet nakomen etc.
Sommige kinderen kunnen hun boosheid niet goed beheersen en reageren met agressie op anderen. Andere kinderen hebben een negatief beeld over zichzelf: “Ik krijg altijd de schuld.”
De training Alles Kidzzz is bedoeld voor kinderen die dit graag willen veranderen. Alles Kidzzz is een individuele training met veel oefeningen.

Doelgroep
Kinderen in de bovenbouw van de basisschool (8 t/m 12 jaar) die willen leren anders te reageren op irritatie, op een positieve manier ruzies/conflicten willen oplossen of voorkomen, en die minder snel boos willen worden.

Doel
Alles Kidzzz leert kinderen anders te kijken naar wat er om hen heen gebeurt en daar anders op te reageren. Het doel is om hun gedrag onder controle te krijgen, zodat ze niet meer zo snel boos of geïrriteerd raken. Dat is prettig voor henzelf en voor hun omgeving. Kortom: alles kidzzz!

Aanmelden
Binnen de gemeente Den Bosch kan het kind aangemeld worden via de school. School kan vervolgens aanmelden via het Regionaal trainingscentrum. Ypse zal vervolgens contact opnemen om een kennismakingsgesprek te plannen.

Voor overige gemeenten in de buurt van Den Bosch, neemt u als school contact op met Ypse voor een aanmelding. Er kan vervolgens bekeken worden welke afspraken er zijn (gemaakt of te maken zijn) met uw gemeente. Per mail: l.dillen@ypse.nl of telefonisch 073 - 22 000 44.

 

 

 

 

Startdatum

individueel traject aanmelden via school

Aantal bijeenkomsten

8

Kosten

Kosteloos

Locatie

op school

Meer informatie

Startdatum Individueel traject aanmelden via school
Aantal bijeenkomsten 8
Kosten Kosteloos
Locatie Op school

Neem contact op voor meer informatie

  1. Naam*
  2. E-mailadres*
  3. Reactie*
  4. *
*Verplichte velden
Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Ypse

Contact Ypse

Ypse
Kooikersweg 203E
5223 KE 's-Hertogenbosch

Telefoon: 073 - 22 000 44 (ma t/m vr 08.30u - 17.00u m.u.v. feestdagen)
Fax: 073 - 22 000 45
E-mail: info@Ypse.nl

Buiten kantooruren kunt u, in het geval van crisis, contact opnemen met uw huisarts of de huisartsenpost. Voor niet dringende zaken kunt u de voicemail inspreken of een e-mail sturen naar info@Ypse.nl.

Ypse
Kooikersweg 203E
5223 KE 's-Hertogenbosch
  • Ypse is onderdeel van Reinier van Arkel