Grip op je dip online

Voor jongeren met somberheidsklachten

Iedereen zit wel eens in een dip. De één vaker dan de ander. Gebeurt dit voor jouw gevoel iets te vaak? Doe er dan iets aan. De onlinecursus "Grip op je dip" kan je hierbij helpen.

Klachten van somber zijn tot snel geïrriteerd raken, van weinig eetlust hebben tot last krijgen van slapenloosheid, geen zin hebben in leuke dingen tot geregeld denken aan de dood en zelfdoding. Het zijn depressieve klachten waar jongeren last van kunnen hebben.

"Grip op je dip" is een preventieve groepscursus (dus geen behandeling) en bestaat uit 6 wekelijkse chatsessies van 1,5 uur, onder begeleiding van een deskundige, binnen een gesloten chatbox. Deelname is kosteloos in 2014.

Alle informatie van Grip op je dip is gebaseerd op wetenschappelijke kennis. Uit een wetenschappelijk onderzoek (Van der Zander e.a. 2012) onder deelnemers van de online chatgroep blijkt dat er een groot positief effect is op de somberer gevoelens van de deelnemers.

Doelgroep
De cursus "Grip op je dip" is speciaal voor mensen van 16 tot 25 jaar en heeft als uitgangspunt jongeren te helpen met hun depressieve klachten.

Doel
Het doel is om je beter en sterker te voelen en je dip te boven te komen. Met behulp van verschillende middelen wordt het gedachtepatroon veranderd en krijg je meer zicht op je werkelijke gevoelens.

Trainer:
"Door signalen vroeg te herkennen en hierop te anticiperen kun je een serieuze depressie voorkomen. Iemand die een depressie heeft doorgemaakt, heeft een grotere kans op een terugval dan iemand die alleen een dip heeft gehad."

Deelneemster aan de cursus:
"Mijn leven werd gewoon relaxter en niet meer zo opgefokt. Ik leerde om afstand te nemen en op te houden met piekeren. Meer chillen dus."

Aanmelden
Kijk voor meer informatie of voor aanmelding op www.gripopjedip.nl.

Bij vragen kunt u contact opnemen met Lisa Dillen (l.dillen@ypse.nl of tel. 073 - 22 000 44).

Neem contact op voor meer informatie

  1. Naam*
  2. E-mailadres*
  3. Reactie*
  4. *
*Verplichte velden
Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Zie ook
Deel op

Meer over Ypse

Contact Ypse

Ypse
Kooikersweg 203E
5223 KE 's-Hertogenbosch

Telefoon: 073 - 22 000 44 (ma t/m vr 08.30u - 17.00u m.u.v. feestdagen)
Fax: 073 - 22 000 45
E-mail: info@Ypse.nl

Buiten kantooruren kunt u, in het geval van crisis, contact opnemen met uw huisarts of de huisartsenpost. Voor niet dringende zaken kunt u de voicemail inspreken of een e-mail sturen naar info@Ypse.nl.

Ypse
Kooikersweg 203E
5223 KE 's-Hertogenbosch
  • Ypse is onderdeel van Reinier van Arkel