Head up!

Denk jij wel eens: "Het kan me allemaal gestolen worden"? Kun je maar weinig interesse opbrengen voor de mensen, dingen en gebeurtenissen om je heen? Pieker je veel? Maak je je zorgen, maar weet je niet precies waarover? Zou jij wel wat mentale pep kunnen gebruiken? Lees dan verder.

Wist je dat 10% tot 15% van de jongeren wel eens 'depressieve' klachten heeft of loopt te piekeren? Heb jij wel eens een dipje of zie je het even niet meer zitten, dan ben je in ieder geval niet alleen. Maar het is wel goed om er wat aan te doen. Kom in actie in de training 'Head up!' en geef een positieve draai aan je leven. Herkenbaar? Als jongere (vanaf 14 jaar) kun je behoorlijk last hebben van je omgeving.

Doelgroep
Head up is een groep die bedoeld is voor jongeren van 14 t/m 17 jaar die last hebben van een dip of stemmingsproblemen. Je bent zeker niet de enige. Uit onderzoek weten we dat 1 op de 5 jongeren last heeft van somberheidsklachten. Het is goed om hier actief iets aan te doen, want zo’n dip gaat helaas niet altijd vanzelf over, maar kan juist erger worden.

Doel
In de groep kan je leren hoe je gedachten invloed hebben op je gevoel en wat je daar zelf in kunt veranderen. We maken gebruik van een stemmingsdagboek om zicht te krijgen op de activiteiten die je doet en welke invloed dat heeft op jouw stemming. Verder leer je opkomen voor jezelf, omgaan met stress, anti-pieker tips en omgaan met conflicten. Ook zullen we ingaan op het belang van het ondernemen van leuke activiteiten.

De groep bestaat uit 6 bijeenkomsten. Eventueel is het ook mogelijk om individueel Head Up te volgen. Voor ouders is er een ouderavond voordat de training begint waarin men uitleg krijgen over wat er in de training wordt geleerd (deze is niet verplicht bij jongeren vanaf 16 jaar).

Aanmelden
Ouders en/of jongeren kunnen zichzelf aanmelden. Jongeren tot 16 jaar hebben toestemming van de ouders/verzorgers nodig. Jongeren ouder dan 16 jaar kunnen zichzelf aanmelden.  Het wordt geadviseerd om school ook op de hoogte te brengen van de aanmelding. De cursus kan onder schooltijd plaatsvinden. Deelname aan de cursus is gratis.

Klik hier voor het aanmeldformulier. Na invullen kan dit gemaild worden naar info@regionaaltrainingscentrum.nl.

Voor meer informatie en/of aanmeldingen:
Lisa Dillen. Tel. 073 - 22 000 44 of l.dillen@ypse.nl 

Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Ypse

Contact Ypse

Ypse
Kooikersweg 203E
5223 KE 's-Hertogenbosch

Telefoon: 073 - 22 000 44 (ma t/m vr 08.30u - 17.00u m.u.v. feestdagen)
Fax: 073 - 22 000 45
E-mail: info@Ypse.nl

Buiten kantooruren kunt u, in het geval van crisis, contact opnemen met uw huisarts of de huisartsenpost. Voor niet dringende zaken kunt u de voicemail inspreken of een e-mail sturen naar info@Ypse.nl.

Ypse
Kooikersweg 203E
5223 KE 's-Hertogenbosch
  • Ypse is onderdeel van Reinier van Arkel