Power Kidzzz

Sociale vaardigheidstraining

De bovenbouw van de basisschool kan een spannende en avontuurlijke periode zijn. Vriendschappen worden steeds belangrijker en hechter. Contact met leeftijdsgenootjes wordt intensiever. Niet voor elk kind gaat alles in deze periode vanzelf, zij kunnen soms een duwtje in de goede richting gebruiken. Kinderen kunnen het lastig vinden om contact te leggen met leeftijdsgenootjes. Zij staan tijdens het buiten spelen vaak aan de kant en worden gepest. Dit kan leiden tot een negatief zelfbeeld en een gebrek aan zelfvertrouwen. Deze kinderen zijn in hun gedrag te herkennen doordat ze verlegen en teruggetrokken zijn, weinig vrienden hebben en gepest worden. Hierdoor kunnen ze terechtkomen in een negatieve spiraal. Power Kidzzz doorbreekt deze negatieve spiraal.

Doel
Power Kidzzz leert kinderen minder verlegen te zijn, voor zichzelf op te komen, minder bang te zijn, een positief zelfbeeld te ontwikkelen en pestgedrag aan te pakken. Het kind wordt aangesproken op zijn talenten en kwaliteiten. Kinderen worden weerbaarder en krijgen meer plezier in school en de omgang met andere kinderen.

Methode
Kinderen die worden aangemeld voor Power Kidzzz gaan op een speelse manier werken aan hun sociale vaardigheden. Dit gebeurt in een groep van acht tot tien kinderen binnen acht bijeenkomsten. Kinderen leren andere kinderen kennen met dezelfde ervaringen. Elk kind werkt aan het verder ontwikkelen van zijn eigen talenten en kwaliteiten. Voorafgaand aan deze trainingen maken de trainers kennis met de kinderen en hun ouders.

Trainer:
'' In de training leren we kinderen om op een goede manier voor zichzelf op te komen. Op een speelse manier wordt gewerkt aan het uitbreiden van sociale vaardigheden. De kinderen ontwikkelen een beter zelfbeeld en sluiten de training af vol power.’’

Deelnemers van de cursus:
'' Ik durf al veel meer en dat komt door Power Kidzzz''
'' Ik vind het zo jammer dat Power Kidzzz voorbij is! Het was zo leuk.''
'' Vriendjes maken is ineens veel makkelijker.’’

Doelgroep
Power Kidzzz is er voor kinderen in de bovenbouw van het basisonderwijs (8 t/m 12 jaar) die verlegen zijn, meer weerbaar willen zijn, een positief zelfbeeld willen ontwikkelen en die vaardigheden willen leren waardoor het omgaan met anderen gemakkelijker gaat.

Aanmelden
Wanneer u belangstelling heeft voor deze sociale vaardigheidscursus, dan kan school het kind via het aanmeldformulier opgeven. Het ingevulde aanmeldformulier kan gemaild worden naar info@regionaaltrainingscentrum.nl t.a.v. het Trainingscentrum.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Lisa Dillen, telefoonnummer 073 - 22 000 44 of email l.dillen@ypse.nl

Neem contact op voor meer informatie

  1. Naam*
  2. E-mailadres*
  3. Reactie*
  4. *
*Verplichte velden
Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Ypse

Contact Ypse

Ypse
Kooikersweg 203E
5223 KE 's-Hertogenbosch

Telefoon: 073 - 22 000 44 (ma t/m vr 08.30u - 17.00u m.u.v. feestdagen)
Fax: 073 - 22 000 45
E-mail: info@Ypse.nl

Buiten kantooruren kunt u, in het geval van crisis, contact opnemen met uw huisarts of de huisartsenpost. Voor niet dringende zaken kunt u de voicemail inspreken of een e-mail sturen naar info@Ypse.nl.

Ypse
Kooikersweg 203E
5223 KE 's-Hertogenbosch
  • Ypse is onderdeel van Reinier van Arkel