Leven met verlies

Iedereen krijgt in zijn leven op een bepaald moment met het verlies van een naaste te maken. De dood hoort bij het leven, met verdriet en rouw als gevolg. Soms kunt u zich hierin erg alleen voelen staan. Rouwbegeleiding kan u hierbij helpen.

Verdriet en rouw zijn normale en natuurlijke reacties op het verlies van een naaste. Wanneer u zich hierin alleen voelt staan, kan het fijn zijn van lotgenoten steun te krijgen in uw situatie en van elkaar te horen hoe je, ondanks het verdriet, verder gaat. Mensen die in dezelfde situatie zitten hebben aan een half woord genoeg.

Rouwbegeleiding stelt u in staat naar uzelf te luisteren. In de groep wordt stilgestaan bij de mooie en moeilijke momenten rondom het overlijden en de bijbehorende gevoelens. Maar er wordt zeker ook gekeken naar de toekomst. Tijdens de groep wordt er gewerkt met creatieve middelen. 

De groep is bedoeld voor mensen die een ingrijpend verlies hebben doorgemaakt en daar (nog steeds) de gevolgen van ondervinden. Klachten als slaapproblemen, piekeren, futloos­heid, moeite met communiceren en onzeker­heid kunnen een rol spelen.

Trainer:
“De kracht van lotgenotengroepen zit hem in ontmoeten en leren van elkaars ervaringen.”

Deelneemster aan de cursus:
"Alles gaat gewoon door. Ik had het gevoel dat ik nu moest zwijgen over mijn overleden man, niet meer zeuren. Het was heel fijn dat ik mijn verhaal kwijt kon in de groep, en begrip kreeg van de andere deelnemers."

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via de website van het Regionaal Trainingscentrum

Meer informatie

Startdatum bij voldoende aanmeldingen
Aantal bijeenkomsten 5
Kosten geen
Locatie Ypse, 's-Hertogenbosch

Neem contact op voor meer informatie

  1. Naam*
  2. E-mailadres*
  3. Reactie*
  4. *
*Verplichte velden
Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Ypse

Contact Ypse

Ypse
Kooikersweg 203E
5223 KE 's-Hertogenbosch

Telefoon: 073 - 22 000 44 (ma t/m vr 08.30u - 17.00u m.u.v. feestdagen)
Fax: 073 - 22 000 45
E-mail: info@Ypse.nl

Buiten kantooruren kunt u, in het geval van crisis, contact opnemen met uw huisarts of de huisartsenpost. Voor niet dringende zaken kunt u de voicemail inspreken of een e-mail sturen naar info@Ypse.nl.

Ypse
Kooikersweg 203E
5223 KE 's-Hertogenbosch
  • Ypse is onderdeel van Reinier van Arkel