Verwijzen

Verwijzen

Ypse Generalistische Basis GGZ, Psychologie en Preventie, heeft tot doelstelling om mensen met allerlei psychische klachten te behandelen en te begeleiden. In de meeste gevallen is een verwijzing van de huisarts vereist.

Verwijzen naar Generalistische Basis GGZ volwassenen en jeugd
Wilt u als huisarts iemand verwijzen naar Ypse? Vul dan ons reguliere verwijsformulier in. U kunt de aanmelding per post verzenden t.a.v. Secretariaat Ypse, Kooikersweg 203E, 5223 KE 's-Hertogenbosch of per fax toesturen via 073 - 22 000 45.

Vereisten voor aanmelding zijn:
- AGB-code van de verwijzer
- NAW-gegevens, zorgverzekeraar en polisnummer van de cliënt
- Vermoeden van een DSM-V stoornis
- Datum van verwijzen
- Hulpvraag
- Handtekening van de verwijzer

Na intake wordt de huisarts/verwijzer geïnformeerd over het behandeltraject en het behandelplan. Na afloop van het traject wordt de huisarts/verwijzer geïnformeerd over het beloop en het resultaat van de behandeling. De huisarts/verwijzer wordt tevens geïnformeerd wanneer het behandelplan wordt gewijzigd tijdens het traject.

Als mensen voor deze klachten al in behandeling zijn bij een andere zorgverlener, kunnen zij zich helaas niet bij Ypse aanmelden. Indien er sprake is van verwijzing vanuit de Specialistische GGZ dient naast de brief van overdracht, ook de eerste uitschrijfbrief als bijlage te worden toegevoegd.

Raadpleeg onze pagina met aanbod om te zien wat Ypse uw cliënt te bieden heeft binnen de verschillende zorgvraagzwaartepakketten.

Twijfelt u over een verwijzing en/of wilt u graag overleggen, dan is dit geen probleem. U kunt telefonisch contact opnemen met Ypse via 073 - 22 000 44. Het secretariaat zal kijken of er iemand beschikbaar is of een terugbelverzoek noteren.

Verwijzen naar de ADHD medicatiepoli jeugd
Als huisarts of jeugdarts in de regio Noordoost-Brabant kunt u uw patiënten van 0 tot 18 jaar met behulp van het verwijsformulier voor de ADHD medicatiepoli verwijzen. U kunt de aanmelding per post verzenden t.a.v. Secretariaat Ypse, Kooikersweg 203E, 5223 KE 's-Hertogenbosch of per fax toesturen via 073 - 22 000 45.

Let op! De afspraken voor de ADHD medicatiepoli vinden plaats in Gezondheidscentrum MuzeRijk, Klarinetstraat 4, 5401 BE Uden.

Zorgdomein
U kunt ook verwijzen via Zorgdomein. Selecteer hiervoor zorginstelling "Reinier van Arkel, locatie ’sHertogenbosch (SGGZ) en YPSE (BGGZ), 's-Hertogenbosch". Let hierbij op dat u bij het zorgproduct voor Generalistische Basis GGZ kiest! Kiest u voor specialistische GGZ dan komt uw verwijzing helaas niet bij Ypse aan.

Verwijzen voor preventie activiteiten volwassenen en jeugd
In principe is er voor preventie activiteiten geen verwijzing nodig met uitzondering van het aanbod  wat valt onder trainingscentrum. De preventieactiviteiten worden kosteloos aangeboden.

Bent u in het bezit van uw verwijzing?
Indien u al in het bezit bent van de verwijzing, willen wij u vragen om deze aan ons toe te sturen. U kunt deze per post verzenden t.a.v. Secretariaat Ypse, Kooikersweg 203E, 5223 KE 's-Hertogenbosch. Natuurlijk mag u deze ook langs brengen.

Meer over Ypse

Heeft u tips of een klacht?

Om onze zorg te optimaliseren, horen we graag van u wat we nog kunnen verbeteren. Heeft u tips? Vul dan anoniem ons formulier in zodat wij u en anderen in de toekomst nog beter kunnen helpen.

Contact Ypse

Ypse
Kooikersweg 203E
5223 KE 's-Hertogenbosch

Telefoon: 073 - 22 000 44 (ma t/m vr 08.30u - 17.00u m.u.v. feestdagen)
Fax: 073 - 22 000 45
E-mail: info@Ypse.nl

Buiten kantooruren kunt u, in het geval van crisis, contact opnemen met uw huisarts of de huisartsenpost. Voor niet dringende zaken kunt u de voicemail inspreken of een e-mail sturen naar info@Ypse.nl.

Wachttijden

Per 1 mei hanteert Ypse een aanmeldlijst. Wij plannen maximaal 3 maanden vooruit. Is er geen plek binnen die 3 maanden dan plaatsen wij u op onze aanmeldlijst en krijgt u bericht zodra er plek is. Na de intake is er geen wachttijd voor de start van de behandeling.

Locatie Den Bosch - regulier: 6 wkn
Locatie Den Bosch - chronisch: 6 wkn
Locatie Zaltbommel: 5 wkn
Locatie Uden - AD(H)D: 11 wkn

De wachttijd is niet afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met Ypse of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling.

update: 11-07-2019

Ypse
Kooikersweg 203E
5223 KE 's-Hertogenbosch
  • Ypse is onderdeel van Reinier van Arkel