Preventie - Familieleden en betrokkenen van mensen die lijden aan een psychische aandoening

Als er iemand in uw naaste omgeving lijdt aan een psychische aandoening kan dat ook op uw leven invloed hebben. Sommige mensen worden overbezorgd, anderen houden meer afstand. Hoe u ook reageert, u kunt te maken krijgen met spanningen, conflicten, onbegrip en allerlei andere moeilijke situaties. Hoe blijft u in balans?

Met de groepscursus voor familieleden en betrokkenen van mensen die lijden aan een psychische aandoening geeft Ypse u de mogelijkheid om in een klein groepsverband aan de slag te gaan met de situatie.

Het doel van de cursus is voorkomen dat u als familielid of direct betrokkene overbelast raakt door de zorg voor deze persoon. Daarbij staan uw eigen vragen en behoeften centraal. Een pasklare oplossing voor de problemen die het leven met iemand met een psychische aandoening met zich meebrengt, bestaat niet. Wel kunnen informatie, tips, oefeningen van vaardigheden en steun van anderen helpen meer grip op de situatie te krijgen en meer rust te krijgen.

De cursus gaat uit van de eigen kracht van de familieleden en betrokkenen. De bedoeling is om uw vermogen te versterken om zelf richting te geven aan uw leven, ook al zijn de omstandigheden moeilijk. De cursusleiding zorgt samen met u voor een goede en veilige sfeer die het mogelijk maakt om van elkaar te leren, ondersteuning te bieden en nieuwe vaardigheden te oefenen.

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten waarin onder andere de volgende onderwerpen worden besproken:
- Informatie m.b.t. psychische aandoeningen
- Handvatten om op de been te blijven
- Methode om niet-helpende gedachten om te zetten in helpende gedachten.
- Ervaring van andere deelnemers
- etc.

Bekijk voor meer informatie de folder "Hoe gaat het met u?".

Meer informatie

Startdatum maandag 4 september 2017 19.00u - 20.30u
Aantal bijeenkomsten 7
Kosten -
Locatie Ypse, Kooikersweg 203E, 's-Hertogenbosch

Neem contact op voor meer informatie

  1. Naam*
  2. E-mailadres*
  3. Reactie*
  4. *
*Verplichte velden
Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Ypse

Heeft u tips of een klacht?

Om onze zorg te optimaliseren, horen we graag van u wat we nog kunnen verbeteren. Heeft u tips? Vul dan anoniem ons formulier in zodat wij u en anderen in de toekomst nog beter kunnen helpen.

Contact Ypse

Ypse
Kooikersweg 203E
5223 KE ’s-Hertogenbosch

Telefoon 073 22 000 44
Fax 073 22 000 45
E-mail info@Ypse.nl

Ypse
Postbus 173
5201AD 's-Hertogenbosch
  • Ypse is onderdeel van Reinier van Arkel