Preventie - Leven met verlies

Iedereen krijgt in zijn leven op een bepaald moment met het verlies van een naaste te maken. De dood hoort bij het leven, met verdriet en rouw als gevolg. Soms kunt u zich hierin erg alleen voelen staan. Een cursus rouwbegeleiding kan u hierbij helpen.

Verdriet en rouw zijn normale en natuurlijke reacties op het verlies van een naaste. Wanneer u zich hierin alleen voelt staan, kan het fijn zijn van lotgenoten steun te krijgen in uw situatie en van elkaar te horen hoe je, ondanks het verdriet, verder gaat. Mensen die in dezelfde situatie zitten hebben aan een half woord genoeg.

Rouwbegeleiding stelt u in staat naar uzelf te luisteren. In de cursus wordt stilgestaan bij de mooie en moeilijke momenten rondom het overlijden en de bijbehorende gevoelens. Maar er wordt zeker ook gekeken naar de toekomst. Tijdens de cursus wordt er gewerkt met creatieve middelen. Deze cursus volgt u in een groep. 

De training is bedoeld voor mensen die een ingrijpend verlies hebben doorgemaakt en daar (nog steeds) de gevolgen van ondervinden. Klachten als slaapproblemen, piekeren, futloos­heid, moeite met communiceren en onzeker­heid kunnen een rol spelen.

Trainer:
“De kracht van lotgenotengroepen zit hem in ontmoeten en leren van elkaars ervaringen.”

Deelneemster aan de cursus:
"Alles gaat gewoon door. Ik had het gevoel dat ik nu moest zwijgen over mijn overleden man, niet meer zeuren. Het was heel fijn dat ik mijn verhaal kwijt kon in de groep, en begrip kreeg van de andere deelnemers."

Meer informatie

Startdatum dinsdag 5 september 2017 10.00u - 12.00u
Aantal bijeenkomsten 5
Kosten geen
Locatie Juvans, 's-Hertogenbosch

Neem contact op voor meer informatie

  1. Naam*
  2. E-mailadres*
  3. Reactie*
  4. *
*Verplichte velden
Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Ypse

Heeft u tips of een klacht?

Om onze zorg te optimaliseren, horen we graag van u wat we nog kunnen verbeteren. Heeft u tips? Vul dan anoniem ons formulier in zodat wij u en anderen in de toekomst nog beter kunnen helpen.

Contact Ypse

Ypse
Kooikersweg 203E
5223 KE ’s-Hertogenbosch

Telefoon 073 22 000 44
Fax 073 22 000 45
E-mail info@Ypse.nl

Ypse
Postbus 173
5201AD 's-Hertogenbosch
  • Ypse is onderdeel van Reinier van Arkel