Preventie - Volwassenen opgegroeid met een ouder met psychische en/of verslavingsproblemen (KOPP vol

Opgroeien in een gezin waarvan je vader of moeder veel aan het hoofd heeft of veel stress ervaart, is niet gemakkelijk. Het kan de sfeer thuis beïnvloeden. Het kan ook zijn dat je je thuis niet prettig voelt en dat je steun en geruststelling mist. Soms draait alles (even) om je vader of moeder. Waar sta je dan als kind? 

KOPP staat voor Kinderen van Ouders met Psychische Problemen. Als volwassene kan je nog steeds last ervaren van de periode waarin je als kind opgroeide, maar waarbij er niet altijd even veel aandacht, ruimte en tijd voor jou was, doordat jouw ouder(s) veel aan het hoofd had.

Doel en inhoud
Tijdens de KOPP groep volwassenen is er de mogelijkheid tot lotgenoten contact en om ervaringen te delen. Daarnaast wordt er geoefend met vaardigheden (zoals grenzen stellen) en inzichten te verkrijgen. Thema's die aan bod komen zijn familie (genogram), sociale netwerk, wie ben ik, kernkwaliteiten, vriendschap en relaties, loyaliteit en loslaten, toekomst.

Locatie
De cursus vindt plaats bij Ypse (Gezondheidscentrum west, Kooikersweg 203e te Den Bosch).

Data
De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten. Groepen starten ieder voorjaar en najaar. De eerstvolgende groep start op 28 november 2017.

Kosten
Deelname aan de KOPP-groepen is geheel kosteloos en wordt vergoed door de gemeente.

Aanmelden
Aanmelden kan door het aanmeldformulier in te vullen en te retourneren naar info@ypse.nl.

Vragen
De cursus wordt begeleid door 2 preventiewerkers. We werken samen met Kentra Preventie. Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Lisa Dillen of Yvonne Hombergen. Telefoonnummer 073-22 000 44

Meer informatie

Startdatum najaar 2017
Aantal bijeenkomsten n.t.b.
Kosten geen
Locatie Ypse, 's-Hertogenbosch

Neem contact op voor meer informatie

  1. Naam*
  2. E-mailadres*
  3. Reactie*
  4. *
*Verplichte velden
Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Ypse

Heeft u tips of een klacht?

Om onze zorg te optimaliseren, horen we graag van u wat we nog kunnen verbeteren. Heeft u tips? Vul dan anoniem ons formulier in zodat wij u en anderen in de toekomst nog beter kunnen helpen.

Contact Ypse

Ypse
Kooikersweg 203E
5223 KE ’s-Hertogenbosch

Telefoon 073 22 000 44
Fax 073 22 000 45
E-mail info@Ypse.nl

Ypse
Postbus 173
5201AD 's-Hertogenbosch
  • Ypse is onderdeel van Reinier van Arkel