Plezier op school

Maak een nieuwe start op de middelbare school


Verloopt jouw basisschooltijd niet tof? Word je gepest, heb je moeite met vrienden maken of om erbij te horen? En kijk je daardoor niet echt uit naar de middelbareschooltijd? Dat is jammer en dat hoeft niet, want met de training 'Plezier op school' kun jij een nieuwe start maken.

Vind je het niet fijn op de basisschool? Heb je last van andere kinderen? Of misschien van jezelf, omdat je verlegen bent, onhandig of angstig om in een groep te spreken? Heb je moeite met contact maken? En hoe ga je om met lastige situaties?

De tweedaagse training 'Plezier op school' gaat jou helpen om op de middelbare school meer plezier te hebben. Allereerst door te leren negatieve gedachten om te buigen naar positieve gedachten. En door te leren beter om te gaan met (te veel) spanning. Ook leer je 'sociaal vaardiger' te worden, zodat je gemakkelijker op nieuwe kinderen afstapt. In 'Plezier op school' wordt gepraat, maar vooral geoefend, zodat je goed voorbereid op je nieuwe school aankomt en weet wat je moet doen als je gepest wordt.

Doelgroep
Leerlingen uit groep 8 die na de zomervakantie de overstap maken naar de middelbare school en die op de basisschool geen gemakkelijke tijd hebben gehad, wat onzeker zijn, moeite hebben met vriendschappen leggen of die gepest zijn. Zij willen op een stevige manier starten op de middelbare school, wat voor hen een nieuwe start kan zijn.

Fris in je hoofd
De training vindt plaats in de laatste week van de grote vakantie. Dan is alles wat je leert nog fris in je hoofd bij het begin van het nieuwe schooljaar. Dat is namelijk hét moment voor een nieuwe start: nieuwe kinderen, nieuwe leraren, een nieuwe omgeving. Heel veel andere kinderen hebben al veel baat gehad bij de training en hebben een compleet andere middelbare schooltijd. Iets voor jou?

Aanmelden
Binnen de gemeente Den Bosch kan het kind aangemeld worden via de school. School kan vervolgens aanmelden door het invullen van een aanmeldformulier en dit per mail of per post te retourneren aan Ypse.

Voor overige gemeenten, neemt u als school contact op met Ypse voor een aanmelding. Er kan vervolgens bekeken worden welke afspraken er zijn (gemaakt of te maken) met uw gemeente. Per mail: l.dillen@ypse.nl of telefonisch 073 - 22 000 44.

Bij vragen kunt u tevens contact opnemen via telefoonnummer 073-22 000 44.

Meer informatie

Startdatum 14 en 15 augustus 2018 in 's-Hertogenbosch
Aantal bijeenkomsten 2 trainingsdagen
Kosten Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus
Locatie Ypse, Kooikersweg 203E, 's-Hertogenbosch

Neem contact op voor meer informatie

  1. Naam*
  2. E-mailadres*
  3. Reactie*
  4. *
*Verplichte velden
Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Ypse

Contact Ypse

Ypse
Kooikersweg 203E
5223 KE 's-Hertogenbosch

Telefoon: 073 - 22 000 44 (ma t/m vr 08.30u - 17.00u m.u.v. feestdagen)
Fax: 073 - 22 000 45
E-mail: info@Ypse.nl

Buiten kantooruren kunt u, in het geval van crisis, contact opnemen met uw huisarts of de huisartsenpost. Voor niet dringende zaken kunt u de voicemail inspreken of een e-mail sturen naar info@Ypse.nl.

Ypse
Kooikersweg 203E
5223 KE 's-Hertogenbosch
  • Ypse is onderdeel van Reinier van Arkel